pewag bluetracks, ook wel aangeduid als bosbouw tracks, bogie tracks of gewoon tracks, zijn tractie elementen die bij zware bosbouw worden toegepast.

pewag maakt gebruik van 3 verschillende profielen van de pewag bluetrack. Allen zijn ontworpen om toegepast te worden voor verschillende terreinen.

De matrix bosbouw tracks op pagina 11 in onze bosbouw catalogus laat zien welke profielen er toepasbaar worden voor verschillende terreinen.

Matrix

De USP’s van de pewag bluetracks staan op pagina 12 van onze bosbouw catalogus.

Een combinatie van de pewag bluetrack perfekt en de flow is mogelijk op aanvraag.

Op dit moment hebben wij nog geen single-wheel track in ons assortiment. Wij zijn momenteel bezig met een analyse om het potentieel van de single-wheel markt te bepalen.

Raadpleeg hiervoor uw bandenfabrikant voor meer informatie.

Raadpleeg de referentie lijst in onze bosbouw catalogus, kolom [kg].

Dit hangt af van de dikte van uw banden. Onze standaard kettingen zijn vanaf 760 mm tot 950 mm breed.

Voor de pewag bluetrack flow bieden wij een extra brede versie (verwacht 1,000 mm) voor een bandbreedte van 710 mm.

pewag probeert ervoor te zorgen dat de pewag bluetracks passen om elk type en band merken. Het is mogelijk dat een pewag bluetrack past bij verschillende types en merk banden; echter moet de breedte hetzelfde zijn. Let op, het is niet mogelijk om dezelfde bluetrack voor verschillende breedtes te gebruiken.

Voor de pewag bluetrack perfekt, duro en de flow adviseren wij een vrije ruimte van 100 mm tussen de band en het voertuig. Voor de pewag bluetrack flow wide adviseren wij een vrije ruimte van 130 mm.

Bosbouw catalogus

De verbindingsschakels van de pewag bluetracks hebben een materiële kracht van 26 mm. Deze informatie kunt u ook vinden in de referentie lijst van de pewag bluetrack.

Bosbouw catalogus

Wij hebben in ons assortiment 2 verschillende lengtes: 105 mm en 155 mm.

Bosbouw catalogus

De studs hebben een groter verhard oppervlakte en ook een langere levensduur. Dit zijn de hoofdeigenschappen van het inovatieve pewag starwave® technologie. Een ander voordeel van de pewag starwave® technologie is dat het resulteert in een hogere draagkracht.

De aantallen en posities kunnen aangepast worden naar de klant zijn wens.

Op dit moment zijn onze studs met de starwave® profiel alleen verkrijgbaar in 40mm hoogte als gesmede onderdelen. Het is mogelijk om de standard studs, gemaakt van square-cut materiaal, in verschillende hoogtes te lassen mocht de klant dit willen. Echter dit zorgt ervoor dat het voordeel van de pewag starwave® technologie verwijderd.

De studs zijn onlosmakelijk met elkaar gefuseerd aan de dwarsbalk met behulp van wrijving en druk.

Het frictie lasproces zorgt ervoor dat je meerdere materialen samen kan lassen die anders moeilijk of onmogelijk zou kunnen deelnemen, bijvoorbeeld combinaties van staal die een hoog koolstofgehalte bezitten.

Het frictie lasproces zorgt ervoor dat wij materialen kunnen gebruiken die tot 30% hogere levensduur hebben.

1 paar van de pewag bluetracks wordt geleverd in 4 delen/segmenten. De labels aan de kant van de ketting zijn voorzien van een nummer om de montage gemakkelijker te maken. Segmenten gemarkeerd met ‘’1/2’’ worden geassembleerd met segment 2 (2/2) met behulp van de meegeleverde bluetrack sloten. Kortom, segment ½ en 2/2 vormen de helft van een paar samen.

Op de labels aan de zijkant van de ketting staat een plaatje met het serienummer, het ID-nummer en het segmentnummer. De serienummers en de ID-nummers laten de volledige tracking van het item zien, helemaal terug naar het productieproces.

Elke pewag bluetrack wordt geleverd met 8 lange (155 mm) en 8 korte (105 mm) bluetrack locks.

Iedere pewag bluetrack levering bevat tenminste 1 dwarsbalk per half paar om aanpassing mogelijk te maken.

Wij bieden momenteel handmatige montage gereedschappen aan. De montage instructies schetsen de individuele montage stappen.

Montage instructies

Wij zijn momenteel bezig met een oplossing voor mechanisch montagegereedschap.

Omdat er veel verschillende assemblage gereedschappen zijn voor de bosbouw tracks op de markt, adviseren wij om altijd te controleren of het gereedschap geschikt is voor de pewag bluetrack. Montagegereedschap met soortgelijke profielen hebben de meeste kans om te werken met de pewag bluetrack.

pewag kan de volgende onderdelen aanbieden:

  • pewag bluetrack studs met starwave® technologie
  • pewag bluetrack montageklemmen
  • pewag bluetrack sloten in 2 maten
  • Bosbouw catalogus

Graag willen wij u doorverwijzen naar onze las instructies voor de volledige informatie. Wij zijn momenteel bezig met de las instructies.

Ja, zolang de materiaalsterkte van de onderdelen overeenkomt met die van de pewag bluetrack.

Ja, zolang de materiaalsterkte van de pewag bluetrack reserveonderdelen overeenkomt met dat van de andere fabrikanten.